Čedahuči

Čedahučiji prvič prihajamo na Bled. Spodaj je opis dogodka iz Galove uradne strani. Se vidimo 13.2.2014!

V koncertnem programu bo moč slišati izbor skladb z zadnjih šestih Gjurinovih avtorskih albumov (Fetiš, Srce; Duša; Telo; Cantabile; Temna godba), hkrati pa skladbe pisane posebej za simfonike Cantabile oz. druga orkestralna Gjurinova dela. V okviru koncerta na Bledu bo izvedena tudi skladba »Stavek za oboo«, ki je del širšega Gjurinovega simfoničnega projekta: glasbe za celovečerni film »Kekec 4«. Izvedla ga bo koncertna solistka oboistkaEva Vrtačnik.

Kot posebna gostja bo nastopila Galova sestra Severa Gjurin (glas), ki bo predstavila nekaj svojih novejših skladb in hkrati starejših uspešnic še iz časa zasedbe »Olivija«, hkrati pa se bodo Galu, Severi in orkestru Cantabile pridružili člani dveh mladih in vročih zasedb: Čedahuči, ki je so pred kratkim priobčili svojo drugo zgoščenko »Severnica«, 2B iz belokranjske Vinice, ki so tik pred izidom svojega prvenca.

Orkester vodi dirigent in klarinetist prof.Marjan Grdadolnik, koncertni mojster pa bo Dejan Gregorič (violina).

  • Po koncertu bo mogoče kupiti tudi CD-je, LP-je in druge izdelke neodvisne založbe Diskografska hiša Had, pod katere streho delujejo tako Severa in Gal, kot skupini Čedahuči in 2B.

Vstopnice po ceni 18 eurov so naprodaj preko spletne strani www.mojekarte.si in v Turističnem društvu TIC Bled (04 574 11 22).

Share